Letselschade advocaat nodig in Lochem?

Smartengeld opeisen in Lochem

Bij een schadevergoeding denken mensen meestal aan een vergoeding voor medische kosten of reparatiekosten na een ongeluk, oftewel materiële schade. Een schadevergoeding kan echter ook bestaan uit een geldbedrag voor immateriële schade. Na een ongeval kampt u niet alleen met bijvoorbeeld lichamelijke schade of blikschade, maar ook met het ongemak en de pijn die daarbij komen kijken. Ook al heeft deze immateriële geen directe financiële waarde, toch kan er ook een vergoeding voor aangevraagd worden. Deze vergoeding voor pijn en verdriet wordt ook wel smartengeld genoemd.

Vergoeding psychische schade

Smartengeld is dus een vergoeding voor de psychische en emotionele schade die u heeft geleden tijdens en na een ongeval. Er bestaan geen vaste bedragen voor verdriet bij een verkeersongeval of pijn ten gevolge van een medische fout. Het berekenen van het smartengeld is dus vaak een lastige taak. Bovendien is elk verkeersongeluk anders en ervaart elk persoon pijn en verdriet op zijn of haar eigen manier.

Een rechter die de hoogte van het smartengeld bepaald zal kijken naar vergelijkbare zaken uit het verleden. Naast de jurisprudentie speelt ook de hedendaagse opvatting over verdriet en leed mee. Als gevolg van de hedendaagse opvatting over leed zijn de toegekende bedragen bijvoorbeeld recentelijk omhoog gegaan.

Hulp bij opeisen smartengeld

Natuurlijk speelt de letselschade advocaat ook mee als factor bij het claimen van smartengeld. In Lochem kunt u voor een ervaren letselschadespecialist terecht bij Stam Advocaat. Wij hebben jarenlange ervaring met het opeisen van smartengeld en kunnen u een idee geven over de vergoeding waar u recht op heeft.

Hugo Stam

Hugo Stam

Uw letselschade advocaat

Mr. J.H. Stam heeft een gespecialiseerd advocatenkantoor in Zutphen en omgeving. Hij behandeld zaken binnen het huurrecht, strafrecht en het letselschaderecht. Binnen deze rechtsgebieden behandelde Hugo Stam een verscheidenheid aan complexe zaken. Vooral binnen het letselschaderecht is een ervaren en deskundige advocaat van belang. In Zutphen kunt voor uw complexe letselschadezaken terecht bij Stam Advocaat.

Hugo Stam studeerde Nederlands Recht in Rotterdam en werd in 1980 beëdigd als advocaat in Rotterdam en in 1993 in Zutphen. Mr. Stam is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten, de Werkgroep Artsen Advocaten en de Stichting Keurmerk Letselschade. Daarnaast is hij lid van 0800-ongeval.

Waarom Stam Advocaat?

  • Altijd persoonlijk advies
  • Professionele juridische ondersteuning
  • Jarenlange ervaring met letselschadezaken

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Oorzaken van letselschade

• Bedrijfsongevallen
• Verkeersongevallen
• Medische fouten
• Slechte werkomstandigheden
• Mishandeling
• Productiefouten

Werkgebied

Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Diepenheim, Hengevelde, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen, Geesteren, Borculo, Vorden, Neede, Eibergen en Groenlo.

Hoofdvestiging