085 - 106 13 19

Letselschade advocaat nodig in Lochem?

Smartengeld opeisen in Lochem

Bij een schadevergoeding denken mensen meestal aan een vergoeding voor medische kosten of reparatiekosten na een ongeluk, oftewel materiële schade. Een schadevergoeding kan echter ook bestaan uit een geldbedrag voor immateriële schade. Na een ongeval kampt u niet alleen met bijvoorbeeld lichamelijke schade of blikschade, maar ook met het ongemak en de pijn die daarbij komen kijken. Ook al heeft deze immateriële geen directe financiële waarde, toch kan er ook een vergoeding voor aangevraagd worden. Deze vergoeding voor pijn en verdriet wordt ook wel smartengeld genoemd.

Vergoeding psychische schade

Smartengeld is dus een vergoeding voor de psychische en emotionele schade die u heeft geleden tijdens en na een ongeval. Er bestaan geen vaste bedragen voor verdriet bij een verkeersongeval of pijn ten gevolge van een medische fout. Het berekenen van het smartengeld is dus vaak een lastige taak. Bovendien is elk verkeersongeluk anders en ervaart elk persoon pijn en verdriet op zijn of haar eigen manier.

Een rechter die de hoogte van het smartengeld bepaald zal kijken naar vergelijkbare zaken uit het verleden. Naast de jurisprudentie speelt ook de hedendaagse opvatting over verdriet en leed mee. Als gevolg van de hedendaagse opvatting over leed zijn de toegekende bedragen bijvoorbeeld recentelijk omhoog gegaan.

Hulp bij opeisen smartengeld

Natuurlijk speelt de letselschade advocaat ook mee als factor bij het claimen van smartengeld. In Lochem kunt u voor een ervaren letselschadespecialist terecht bij De Letselschade Raetsman. Wij hebben jarenlange ervaring met het opeisen van smartengeld en kunnen u een idee geven over de vergoeding waar u recht op heeft.

 

 

Waarom De Letschade Raetsman?

  • Altijd persoonlijk advies
  • Professionele juridische ondersteuning
  • Jarenlange ervaring met letselschadezaken

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Oorzaken van letselschade

• Verkeersongevallen
• Bedrijfsongevallen
• Slechte werkomstandigheden
• Medische fouten
• Mishandeling
• Productiefouten

Werkgebied

Lochem, Zutphen, Apeldoorn, Zwolle, Kampen, Emmeloord, Luttelgeest, Blokzijl, Beekbergen en omgeving.

Hoofdvestiging